ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Індустрія гостинності Південного регіону»

Травневе засідання студентського наукового гуртка «Індустрія гостинності Південного регіону» відбулося у межах вивчення дисципліни «Конкурентоспроможність підприємств сектору ГР послуг» зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм. Загальна тема засідання була присвячена стану індустрії гостинності та сфери туризму у воєнний період.

Здобувачка Вікторія Бойко у своїй доповіді «Індустрія гостинності: стан, тенденції розвитку та перспективи галузі в умовах війни» проаналізувала стан розвитку індустрії гостинності в Україні за останні роки, які виклики, перспективи і можливості отримала дана сфера. Зазначила, що популярним напрямом туризму став воєнно-діловий і внутрішньоміський, але при цьому відновлення галузі у повній мірі залежить від того, як розвиваються події на фронті і як швидко закінчиться війна.

Аліна Пенза у своїй доповіді «Конкурентоспроможність індустрії гостинності: стан, перспективи, рішення» розкрила значення сектору індустрії гостинності для розвитку економіки, представила загальний внесок туристичної індустрії у ВВП. Сектор туризму може виступати, як напрям та можливість для диверсифікації економіки та створення конкурентоспроможних ринків.

Анастасія Пастухова у своїй доповіді «Розвиток туристичного бізнесу в умовах конкурентного середовища», на основі аналізу конкурентного середовища визначила основні тенденції туристичного ринку та основні фактори успіху у туристичному бізнесі.

Юліана Безпалова у своїй доповіді: «Конкурентоспроможність та інноваційний розвиток підприємств готельно-ресторанного і туристичного бізнесу» визначила, що підвищення конкурентоспроможності готельно-ресторанного та туристичного продукту можна досягти впровадженням інноваційних гостинних послуг та технологій обслуговування, а також  створенням нового або заміну наявного продукту.

Аліна Бутенко у своїй доповіді: «Туризм та креативні індустрії: сучасні виклики» акцентувала увагу на реконструкції туристичних маршрутів, які можуть бути змінені або переглянуті в умовах воєнного конфлікту та зазначила способи підтримки туристичної галузі у цей період. Також було наведено можливі шляхи відновлення туризму в Україні у післявоєнний період.

Артем Колісніченко у своїй доповіді: «Туристична індустрія України: міжнародна конкурентоспроможність та національні пріоритети» означив ключові проблеми, які необхідно вирішити для розвитку туристичної індустрії України. Було визначено основні національні пріоритети: розвиток екологічного туризму, збереження культурної спадщини, підвищення якості обслуговування та розвиток інфраструктури.

Карін Сальгаб у своїй доповіді: «Трансформація готельно-ресторанного бізнесу регіону в умовах євроінтеграції» описала сучасний стан ринку готельних послуг, висвітлила актуальні питання подальшого розвитку даної галузі в Україні з урахуванням досвіду ведення готельно-ресторанного бізнесу країн Європи.

Загалом, розвиток гостинності в країні вимагає балансу між економічними, соціокультурними та екологічними аспектами для досягнення рівноваги між ефективністю, збереженням культурної спадщини та сталістю екосистеми. Учасники засідання були активними, жваво обговорювали підняті теми, обмінювались думками та поглядами на різні аспекти досліджень.

Дякуємо нашим ЗСУ за сміливість, відданість та силу, за те, що вони виборюють нашу свободу, наше сьогодення та майбутнє!

Автор: керівник гуртка Вікторія БОЙКО