ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Вітаємо нашу здобувачку з перемогою у ІІ Всеукраїнському літературно-мистецькому конкурсі «Вітрами й сонцем Бог мій шлях намітив…»

30 квітня відбувся завершальний етап ІІ Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Вітрами й сонцем Бог мій шлях намітив…», організованого кафедрою української літератури Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

Мета конкурсу, присвяченого українській поетесі, публіцистці, діячці ОУН, борцю за незалежність України в ХХ ст. Олені Телізі, – утвердження історичної пам'яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей та пріоритетів патріотичної відданості справі державотворення, вшанування учасників українських національно-визвольних змагань нашого народу ХХ–ХХІ століть.

Здобувачка 1 року навчання економічного факультету ХДАЕУ Дар’я Савченко взяла участь у конкурсі в номінації «Художні твори», представивши на розгляд журі оповідання «Соняхи серця» про Олену Телігу (керівник – доцент Г. Матусяк). Роботи учасників оцінювали за такими критеріями, як оригінальність художнього задуму; яскравість і самобутність, глибина осмислення теми; новизна та достовірність матеріалу, рівень його аналізу. За підсумками конкурсу Дар’я Савченко виборола 1 місце, за яке змагалися здобувачі філологічних і нефілологічних спеціальностей закладів вищої освіти України.

Вітаємо нашу здобувачку з перемогою у Всеукраїнському конкурсі ім. Олени Теліги й бажаємо натхнення на нові звершення! Хай таланить у підкоренні омріяних вершин творчості! Дякуємо Дар’ї Савченко за гідну репрезентацію ХДАЕУ на цьому заході й примноження блискучих здобутків нашої студентської спільноти!

Автор: Г. Матусяк (07.05.2024)