ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відкрийте світ фізики: незабутні експерименти на Дні відкритих дверей у Херсонському державному аграрно-економічному університеті

2 травня Херсонський державний аграрно-економічний університет гостинно відчинив свої двері для учнів шкіл Кропивницького! Цього дня майбутні абітурієнти мали змогу не лише познайомитися з університетом, але й поринути в захопливий світ фізики.

Доцент кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії ХДАЕУ Віктор Заводянний мав честь представити фізичну науку на цьому заході. Для гостей були підготовлені цікаві демонстрації й досліди, які допомогли їм зрозуміти складні фізичні явища в доступний та захопливий спосіб.

Однією з найфантастичніших демонстрацій був трансформатор Тесла, який розкривав перед гостями таємниці бездротової передачі енергії і створення могутніх електричних розрядів.

Гіроскопи, що здатні вразити своєю стабільністю й властивостями збереження кутового моменту також викликали велику зацікавленість серед відвідувачів.

Не менш захопливим було спостереження плазмового шару, що виникає при взаємодії високовольтного електричного поля високої частоти з повітрям, створюючи вражаючі світлові ефекти.

А демонстрація дослідів на рівняння Бернуллі дозволила гостям краще зрозуміти явища, пов'язані з течіями рідин, включаючи такі важливі концепції, як зв'язок між тиском та швидкістю руху рідини.

І, звичайно ж, одним з найулюбленіших експериментів був показ літаючих кілець в електромагнітному полі, що ілюструє правило Ленца.

Під час заходу учні мали змогу власноруч провести деякі з дослідів, щоб на власному досвіді переконатися у вірогідності фізичних законів, поставити запитання й отримати вичерпні відповіді від досвідченого викладача фізики, дізнатися про особливості навчання в ХДАЕУ й спеціальності, які можна здобути.

Захід мав великий успіх! Учні були зачаровані фізичними демонстраціями й активно брали участь у дослідах. Багато хто з відвідувачів висловив зацікавленість у вивченні фізики в ХДАЕУ.

Автор: Віктор ЗАВОДЯННИЙ (06.05.2024р.)