ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційні заходи кафедри ботаніки та захисту рослин

1 травня 2024 року декан агрономічного факультету, кандидат с.-г. наук, доцент кафедри ботаніки та захисту рослин Мринський І.М. відвідав ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ». Зустріч зі студентами четвертого курсу спеціальності 201 «Агрономія» відбулась на колекційно-дослідному полі закладу освіти під час проходження практики із захисту рослин.

Спілкування почалося зі знайомства з Херсонським державним аграрно-економічним університетом, його 150-річною історією, структурою, актуальною інформацією щодо переліку факультетів та освітніх програм, функціонуванням дистанційного навчання. Корисним подарунком для поповнення бібліотечного фонду коледжу стали навчальні посібники із захисту різних сільськогосподарських культур від шкідників.

Під час зустрічі Мринський І.М. надав студентам практичні поради щодо визначення шкідливої ентомофауни, ідентифікації збудників хвороб зернових колосових, зернобобових, плодово-ягідних культур у польових умовах з використанням сучасного портативного обладнання.

Дякуємо керівництву коледжу за надану можливість живого спілкування, а майбутнім випускникам бажаємо успішного завершення навчання!

2 травня 2024 р. викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин взяли участь у Дні відкритих дверей Херсонського державного аграрно-економічного університету, який відбувся у м. Кропивницький. У рамках заходу відбулася зустріч ректора, деканів і представників приймальної комісії з майбутніми абітурієнтами, які отримали вичерпну інформацію про цьогорічні особливості вступної кампанії, перелік факультетів, спеціальностей тощо.

Неабияку зацікавленість у відвідувачів викликала локація спеціальності 202 Захист і карантин рослин, де вони дізнались про особливості освітньо-професійних програм. Бажаючі мали змогу власноруч приготувати мікропрепарати збудників хвороб рослин та розглянути їх через об’єктив мікроскопу й одразу побачити на моніторі комп’ютера, а за допомогою бінокуляра ознайомитися з будовою комах – шкідників рослин. Участь у квест-грі дозволила поринути у світ ентомології – визначити корисних ентомофагів та фітофагів. Загалом атмосфера панувала дружня та весела, а найкмітливіші отримали подарунки.

Ми щиро вдячні освітнім закладам Кіровоградщини, майбутнім абітурієнтам та їх батькам за проявлений інтерес до заходу та сподіваємося на подальшу зустріч у Херсонському державному аграрно-економічному університеті!

Автори: Олена МАРКОВСЬКА, Тетяна ХОДОС