ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Писанка мальована - великодні традиції українців» - конкурс до 150-річчя заснування вищого навчального закладу та свята Великодня

Кафедра технологій виробництва та переробки с.-г. продукції імені академіка В.Г. Пелиха завжди долучалась до проведення культурно-масових заходів, які організовував наш університет серед студентської та учнівської молоді. Особливо запам’ятались заходи, які приурочувались до свята Великодня. Слід згадати різноманітні флешмоби, встановлення здобувачами вищої освіти в умовах навчальних лабораторій світових рекордів у різних номінаціях тощо.

Не виключенням стало і цьогорічне свято. Викладачами кафедри з профорієнтаційною метою було організовано та проведено серед учнів закладів загальної середньої освіти конкурс «Писанка мальована - великодні традиції українців», приурочений до 150-річчя заснування вищого навчального закладу, де конкурсантам було запропоновано зробити і надіслати для оцінювання писанку, великодню композицію або підготувати відео зі своєю роботою та розповісти про Великодні традиції, яких вони дотримуються.

У конкурсі прийняли участь учні Херсонської ЗОШ І-ІІІ ступенів №46,  Херсонського ЗЗСО №54 та комунального закладу "Музиківський опорний ліцей" Музиківської сільської ради Херсонського району Херсонської області.

Писанки з цікавими розписами було представлені ученицею 2А класу Херсонської ЗОШ І-ІІІ ступенів №46 Нечитайло Марією та ученицею 7Б класу цієї ж школи Ващенко Владиславою.

Учениця 2А класу Херсонського ЗЗСО №54 Левченко Анастасія представила малюнок писанок з розписами на сільськогосподарську тематику.

Цікаву відеороботу підготував учень 4Б класу Херсонської ЗОШ І-ІІІ ступенів №46 Хохонік Максим, в якій він розповів про великодні традиції своєї родини та представив писанки із розписом, для якого використав спеціальний набір для творчості.

Учень 9 класу КЗ "Музиківський опорний ліцей" Музиківської сільської ради Херсонського району Херсонської області Щербина Олександр надіслав на конкурс відеороботу, в якій він детально показав підготовку до розпису крашанок та фарб, а також розповів про розписи писанок в різних регіонах нашої країни, які надихають його до творчості.

Учасники конкурсу отримали подарунки, які знадобляться їм для подальшої творчості.

Дякуємо всім учням за активну участь у конкурсі, бажаємо успіхів у навчанні, а Херсонський державний аграрно-економічний університет вітаємо зі 150-річним ювілеєм і бажаємо всім співробітникам творчої наснаги, а вищому навчальному закладу подальшого розвитку!

Автори: відповідальні за організацію і проведення конкурсу старший викладач Світлана УШАКОВА, доценти Геннадій КАРАЩУК, Максим Левченко, Олександр Казанок