ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь студентів у тренінгу від Академії Політичного Лідерства

Здобувачі Херсонського державного аграрно-економічного університету та інших навчальних закладів міста Херсона пройшли триденне навчання в Академії Політичного Лідерства від Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), яке нещодавно відбулося в місті Одеса.

Напрямки роботи Академії Політичного Лідерства охоплюють актуальні питання повоєнного відновлення територій та розробки проєктів з цих питань, формування лідерських якостей молоді та ефективних проєктних команд, роботи з медіаресурсами, медіа супроводу і просування проєктів, оволодіння навичками публічного виступу тощо.

Результатом навчання стали проєкти студентів, присвячені покращенню іміджу та інфраструктури нашого рідного міста Херсон, а також набуття корисних навичок у їх формуванні, створенні та оголошені. Учасниками проєктів є молодь, активісти громадських організацій, політичних партій та лідери віком 18-35 років. Від нашого університету в заході взяли участь здобувачки 3 року навчання спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Трусова Ксенія та Капрелова Аполлінарія.

Усі три дні тренінгу були надзвичайно насиченими та інформативними, також учасники отримували творчі домашні завдання кожного дня. День перший містив такі сесії: драфт повоєнного відновлення України; лідерство змін: проєктний підхід до повоєнної відбудови; основні принципи роботи медіаресурсів, про які варто знати громадським і політичним активістам; досвід реалізації молодіжних проєктів.

День другий був присвячений таким актуальним питанням: соціологічний воркшоп: надійні соціологічні дослідження; медіасупровід проєкту: з самого початку і до завершення; драфт проєктної роботи; інструменти й техніки просування проєктів у соціальних мережах.

Упродовж третього дня учасники досліджували такі питання: проєктна практика: точки відліку проєкту (робота в командах); проєктна практика: опис проєкту (робота в командах); проєктна практика: публічна складова проєкту; командна робота: підготовка до публічної презентації проєктів; презентація командних проєктів.

Кожного дня відбувалися огляд та обговорення виконаних домашніх завдань та командні презентації ідей проєктів.

Проєкт «Pets Friendly» (за участю нашої здобувачки Капрелової А.) - це перший в Україні проєкт, спрямований на облаштування укриттів Херсона для власників тварин, а саме для тих із них, хто прив'язаний до своїх улюбленців настільки, що залишаються у квартирах разом та наражають себе на небезпеку. Мета проєкту полягає в створені спеціальних зон із контейнерами для тварин, де власники зможуть тимчасово їх залишати та перебувати поруч, не турбуючись про те, що заважають іншим людям в укритті.

Команда «GreenSpace» із Херсона. (за участю нашої здобувачки Трусової К.) займається просуванням ідей екологічної відповідальності й свідомості та розробкою проєкту, присвяченого збільшенню площі зелених насаджень на території нашої громади. Реалізація цього проєкту запланована на післявоєнний період у межах заходів із відновлення й покращення життя місцевих мешканців. Цей проєкт - єдиний, який займається оцінкою площ зелених насаджень за принципом розподілу за територіями, підзвітними закладам загальної середньої освіти, із залученням школярів. Таким чином, планується залучити молодше покоління до оцінки та покращення екологічної ситуації в місті, що дозволить стати більш обізнаними в питанні екології та її впливу на життя місцевих мешканців.

Дуже вдячні організаторам за запрошення! Компетенції та знання, які отримали наші здобувачі, обов’язково знадобляться їм у майбутній професійній діяльності. Під час проєкту учасники комунікували з організаторами, експертами у сфері журналістики та соціології, які поділилися корисною інформацією, надали плани аналізу новин, навчили не боятися публічних виступів і загалом ділилися цікавинками з різних сфер.

Відслідковувати прогрес проєктів можна за посиланнями:

1. Pet frienly

https://www.facebook.com/profile.php?id=61558287907087

2. GreenSpace

https://www.facebook.com/profile.php?id=61558626503035&sk=about

3. 600 секунд з українським Херсоном

https://www.facebook.com/profile.php?id=61558462470705&sk=about

4. Незвідана Херсонщина. Люди

https://www.facebook.com/profile.php?id=61558063904569