ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження»

24 квітня 2024 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження», організована кафедрою підприємництва, обліку та фінансів ХДАЕУ в співучасті з Українською Асоціацією з розвитку менеджменту та бізнес освіти, Спілкою економістів України, Приватною установою «Академія «Bolashaq»» (Республіка Казахстан), Вищою школою професійного навчання у Вроцлаві (Республіка Польща), Академією прикладних наук «Collegium Balticum» (Республіка Польща), Поморською вищою школою у Старогарді Гданському (Республіка Польща), Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, ГО «Центральноукраїнська сільськогосподарська консалтингова дорадча служба». Організаторами конференції було отримано понад 200 заявок від науковців з різних закладів вищої освіти України, Польщі, Казахстану, Грузії та Болгарії.

З привітальним словом на пленарному засіданні виступили проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності ХДАЕУ Сергій Лавренко, декан економічного університету ХДАЕУ Наталя Кириченко, а також Владислав Гончаренко (доктор економічних наук, професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна), Аліна Кузьміна (директорка Агенції регіонального розвитку та Європейської інтеграції в Херсонській області), Людмила Солонар (віцепрезидентка Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати), Світлана Кравцова (виконуюча обов'язки керівника Відділення Національної служби посередництва і примирення в Херсонській області), Олександр Коломоєць (к.ю.н., доцент, завідувач кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету №2 Донецького державного університету внутрішніх справ, провідний фахівець з організації наукової роботи Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України), Вікторія Петренко (доктор економічних наук, доцент,  завідувач  кафедри фінансів, обліку та підприємництва Херсонський державний університет). В доповідях учасників конференції порушувались чимало економічних, соціальних, політичних та інвестиційних питань. До конференції змогли долучитися також і здобувачі різних рівнів вищої освіти, а аспіранти презентувати результати своїх досліджень.

Науковий захід такого рівня став важливим кроком у можливості висвітлення наукових досліджень та сприянні вирішенню складних проблем, що стоять перед нашою державою та сучасними представниками бізнес спільноти.

Організаційний комітет пишається можливістю бути платформою для таких зустрічей та висловлює вдячність усім учасникам за їхній внесок у цей захід.

Ми віримо, що ідеї, які обговорювалися під час конференції, стануть основою для подальших досліджень. Нехай ця подія буде кроком до нових здобутків та спільного просування науки та практики в галузі підприємництва, обліку та фінансів.

Особлива подяка нашим захисникам та захисницям, які боронять нас та надають можливість продовжувати наукову та навчальну діяльність на користь нашої країни!

Разом до перемоги!