ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційна зустріч у школі № 32 м. Кропивницький

У стінах школи № 32 м. Кропивницький 19 квітня проходив профорієнтаційний захід-зустріч випускників цього закладу з доцентом кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Херсонського державного аграрно-економічного університету Володимиром Кравченком.

Мета зустрічі полягала у наданні випускникам інформації про особливості спеціальностей, які готують у ХДАЕУ, та допомозі їм у визначенні майбутньої професії. На зустрічі школярі також познайомилися з нашим закладом, їм повідомили про напрямки профільної освіти і умови та специфіку навчання.

При спілкуванні старшокласники скаржилися, що школа надає інформацію переважно по «заїжджених професіях». Тому учням було запропоновано ознайомитися з новими для них і, на сьогодні, затребуваними професіями. Так, інформація про спеціальність, яка пов’язана з гідротехнічним будівництвом, водними технологіями і електротехнічною інженерією, виявилася для багатьох з них відкриттям. При цьому випускники школи дізналися, що маючи диплом за такою спеціальністю, перед ними відкривається цілий спектр напрямків діяльності, а саме у будівництві, гідрології, водопостачанні та водовідведенні, меліорації, захисті навколишнього середовища.

Школярів цікавили питання, що стосувалися форми навчання, можливості поєднання навчання з трудовою діяльністю, подальшим навчанням у магістратурі та працевлаштуванням після закінчення університету. Але передусім учні акцентували увагу на важливості здачі НМТ тестування у цьому році.

По закінченні зустрічі школярі прийняли запрошення відвідати День відкритих дверей ХДАЕУ, що відбудеться 2 травня 2024 р. у Дендропарку міста Кропивницький для подальшого ознайомлення з життям, успіхами та надбанням нашого університету.

Автор: Володимир КРАВЧЕНКО (24.04.2024р.)