ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Чумацькими шляхами: подорож на лівий берег Херсонщині напередодні російського вторгнення»

Зустріч у гібридному форматі здобувачів економічного факультету із заслуженим діячом польської культури, головою товариства поляків Кіровоградщини «Полонія», лауреатом обласної премії імені Якова Паученка, геральдистом, музикознавцем, директором Кропивницького музею музичної культури імені Кароля Шимановського паном Олександром Полячком – «Чумацькими шляхами: подорож на лівий берег Херсонщині напередодні російського вторгнення».

Заходи спрямовані на патріотичне виховання молоді, не лише створюють сприятливі умови для збагачення знань, але й спонукають до активної участі у формуванні та розвитку власної культурної ідентичності, що є важливою складовою побудови міцного й стабільного суспільства.

З метою формування у студентської молоді національної свідомості, патріотизму та відчуття ідентичності, любові до України та рідного краю, турботи про благо українського народу, 16 квітня 2024 року відбулася зустріч із заслуженим діячом польської культури, головою товариства поляків Кіровоградщини «Полонія», лауреатом обласної премії  імені Якова Паученка, геральдистом, музикознавцем, директором Кропивницького музею музичної культури імені Кароля Шимановського паном Олександром Полячком, яку організовано кафедрою підприємництва, обліку та фінансів за сприяння Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського у м. Кропивницький.

Здобувачі та викладачі економічного факультету мали можливість брати участь у заході у приміщені бібліотеки, тоді як інші приєдналися до нього за допомогою платформи ZOOM. Такий формат дав можливість об’єднати студентську спільноту і викладачів факультету незалежно від місця знаходження.

За сценарієм музикознавця Олександра Полячка знято 12-серійний науково-популярний фільм "Чумацькі пісні", одна з серій якого, що була представлена на заході, присвячена саме Херсонщині. Це було дуже зворушливо саме тому, що повернуло присутніх у рідні місця та ще раз нагадало про те, які вони чудові.  Незважаючи на те, що спогади навіяли смуток, під впливом сюжетної лінії, яка ґрунтується на висвітлення  народних традицій, мелодій та гумору загальний настрій слухачів залишився світлим, хоча і з присмаком ностальгії з вірою та сподіванням на скорішу Перемогу.

Щиро вдячні Олександру Полячку за цікаву інформацію, спілкування, емоції та спів а капела!

Щиро вдячні колективу Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Дмитра Чижевського за можливість проведення зустрічі гібридному форматі!

 Сподіваємося на подальшу співпрацю!

Особлива подяка нашим захисникам та захисницям, які боронять нас та надають можливість продовжувати наукову та навчальну діяльність, проводити цікаві зустрічі та культурно-просвітницьку діяльність  на користь нашої країни!

Разом до перемоги!