ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Робота студентського наукового гуртка «Успішний підприємець»

Реформування вищої освіти в країні вимагає нових підходів у стимулюванні студентів до самостійного вивчення матеріалу, пошуку нових джерел інформації та сміливого вирішення проблем. З цією задачею успішно справляються наукові студентські гуртки, де здобувачі можуть презентувати свої дослідження. 25 березня відбулось планове засідання наукового гуртка «Успішний підприємець», головною темою якого були «Інвестиційні ризики в умовах невизначеності». Гуртківці спеціальностей 051 Економіка, 076 Підприємництво та торгівля зробили доповіді своїх досліджень.

Наукова робота Анни Хомули про важливість оцінки виникнення ризиків та їх вплив на інвестиції, що допоможе приймати обґрунтовані рішення щодо інвестування. Тому, необхідно постійно відстежувати інвестиційні ризики та адаптувати стратегії управління ними відповідно до змін на ринку та умов.

Оцінка інвестиційних проєктів є ключовим етапом у прийнятті рішення щодо їхнього фінансування та реалізації. Врахування ризиків допомагає забезпечити більш об’єктивну та реалістичну оцінку потенційних інвестиційних можливостей – про це у своїй доповіді розповідала Анастасія Тітова.

Ілля Міхелєв доповідав про умови невизначеності які можуть спричиняти значні коливання на фінансових ринках, такі як акційні ринки, ринки валют, ринки сировини тощо, що може призвести до змін вартості інвестицій та можливих втрат для інвесторів.

Засідання гуртка було продуктивним та стимулюючим для всіх його учасників. Активний обмін думками та поглядами на різні аспекти досліджень є важливим елементом наукових обговорень та сприяє поглибленню знань кожного учасника.

Підсумком наукових досліджень здобувачів вищої освіти цього заходу стане опублікування тез доповідей у збірниках конференцій.

Автор: керівник гуртка Людмила БОЙКО