ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Четвертий день конкурсу англійської мови ENGLISHLANGUAGEQUEST від Херсонського державного аграрно-економічного університету

Конкурс ENGLISHLANGUAGEQUEST, організований викладачами іноземних мов кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук ХДАЕУ «перейшов екватор». Сьогоднішні детективи смаків занурилися у пошуки кулінарних шедеврів англомовних країн. Їхнім завданням було розгадати таємниці фотографій, визначити традиційні страви та описати одну з них, розкриваючи її секрети.

Детальніше...

Вибір дисциплін вільного вибору – реалізація індивідуальної освітньої траєкторії

23 квітня 2024 року у on-line форматі на кафедрі підприємництва, обліку та фінансів пройшли кураторські години зі здобувачами всіх рівнів навчання щодо обрання Дисциплін вільного вибору на 2024-2025 н.р.

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження»

24 квітня 2024 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження», організована кафедрою підприємництва, обліку та фінансів ХДАЕУ.

Детальніше...

Академія політичного лідерства

12-14 квітня відбулася подія для молодих лідерів і спеціалістів з різних сфер - навчальний захід в "Академії політичного лідерства", організований за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) від Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Детальніше...

Підсумки роботи IІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні»

23 квітня кафедрою готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ХДАЕУ було проведено IІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні».

Детальніше...

«Чорнобиль – болюча рана людства»

До Міжнародного дня пам’яті Чорнобильської катастрофи – 26 квітня, співробітники наукової бібліотеки ХДАЕУ в читальній залі підготували тематичну книжкову поличку «Чорнобиль – болюча рана людства» з матеріалами про події трагедії на ЧАЕС та для користувачів ютуб канала презинтацію по даній тематиці.

Детальніше...

Третій день конкурсу англійської мови ENGLISH LANGUAGE QUEST від Херсонського державного аграрно-економічного університету

Сьогодні, 24 квітня 2024 року, продовжив свою роботу ENGLISH LANGUAGE QUEST. Учасники конкурсу здійснили захопливу подорож до світу професій Херсонського державного аграрно-економічного університету.

 

Детальніше...

Глобальний контекст управління промисловим розвитком вітчизняних підприємств та організацій: гурток «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» продовжує роботу

19 квітня відбулось засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти економічного факультету на тему: «Глобальний контекст управління промисловим розвитком вітчизняних підприємств та організацій».

 

Детальніше...

Підготовка до професійного старту! Настановчі збори напередодні проходження виробничої (переддипломної) практики здобувачами освіти першого (бакалаврського) рівня 4 року навчання спеціальності 073 «Менеджмент»

На кафедрі менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій відбулися настановчі збори, присвячені початку виробничої (переддипломної) практики у здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня четвертого року навчання спеціальності 073 «Менеджмент».

Детальніше...

Проведення лабораторної роботи для бакалаврів спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка в ХДАЕУ

На базі фізичної лабораторії кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії ХДАЕУ 24 квітня 2024 р. доцентом кафедри Литвиненком В.М. була проведена лабораторна робота з дисципліни «Основи електроніки» на тему:«Дослідження кремнієвого варикапа».

Детальніше...

Профорієнтаційна зустріч у школі № 32 м. Кропивницький

У стінах школи № 32 м. Кропивницький 19 квітня проходив профорієнтаційний захід-зустріч випускників цього закладу з доцентом кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Херсонського державного аграрно-економічного університету Володимиром Кравченком.

 

Детальніше...

Виїзне практичне заняття у форматі екскурсії історичними пам’ятками м. Кропивницького «Архітектурні перлини старого міста» від кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук

Для забезпечення ефективної практичної складової в підготовці фахівців за освітнім компонентом “Історія суспільства, державності та господарства України” була організована тематична екскурсія «Архітектурні перлини старого міста» у м. Кропивницькому.

 

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Кафедра менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій

ауд. 317, 400, 400-а, 401, 401-а

EmailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Рік заснування кафедри

З 31.08.2020 року кафедри Менеджменту організації і Прикладної математики та економічної кібернетики були об’єднані й перейменовані на кафедру Менеджменту та інформаційних технологій, а з 01.09.2023 назву змінено на кафедру Менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій

Призначення кафедри

Наукова і освітня діяльність в галузі управління, менеджменту, маркетингу, логістики, інформаційних технологій, виховна та наукова робота, підготовка фахівців – менеджерів, здійснення науково-педагогічної діяльності, виконання наукових досліджень, викладання навчальних дисциплін.

Склад кафедри

Професори: д.е.н. Іванова Н.С.

Доценти: к.н.соц.ком. Базака Р.В., к.с-г.н. Боліла С.Ю., к.т.н. Димова Г.О., к.с.-г.н. Дебела І.М., к.біол.н. Драчук С.П., к.е.н.  Жосан Г.В., к.е.н. Капліна А.І., к.е.н. Кириченко Н.В.,к.с.-г.н. Ларченко О.В., к.т.н. Лобода О.М., к.е.н. Олійник І.В.,  к.н. з фіз. вих. і спорту Стрикаленко Є.А., к.е.н. Трухачова К.В., к.пед.н. Шалар О.Г.

Старші викладачі:   Алєщенко Л.О.,  Білоусова Т.П.,  Ярмоленко В.В.

Асистенти: Гараєв А.А. 

 

 

Склад викладачів та співробітників кафедри Менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій

Жосан Ганна Володимирівна -  завідувач кафедри, кандидат економічних наук, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць – понад 150

Тематика НДР: «Соціальна відповідальність у забезпеченні результативності діяльності підприємства

Викладає дисципліни: «Менеджмент», «Менеджмент в умовах інформаційного суспільства», «Креативний менеджмент», «Адміністративний менеджмент»

Профіль Google Scholar: Ганна Жосан

Профіль Research gate: Ganna_Zhosan

Ідентифікатор автора Web of Science: ganna-zhosan

Ідентифікатор автора SCOPUS: Ганна Жосан

ORCID: 0000-0002-3577-6701

EmailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Кириченко Наталя Валеріївна - кандидат економічних наук, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць –  понад 150 

Тематика НДР: Активізація та ефективність впровадження інновацій аграрними підприємствами.
Викладає дисципліни:  «Вступ до фаху», «Лідерство в управлінні»

Профіль Google Scholar: Наталя Кириченко

Ідентифікатор автора SCOPUS: 85053065935

ORCID: 0000-0003-1721-258

Профіль ResearchGate: Natalia_Kyrychenko

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Іванова Наталя Сергіївна - професор кафедри, доктор економічних наук, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць – понад 150

Тематика НДР:  Прогнозування забезпечення економічної безпеки національної економіки: регіональний аспект

Викладає дисципліни:  «Логістика в агробізнесі», «Івент-менеджмент та організація креативного простору», «Цифрові технології обліку і оподаткування», «Управлінські рішення», «Аналітичні технології управління ІТ-проектами»

Профіль Google Scholar: Natalia Ivanova

Профіль Research gate: Natalia Ivanova

Ідентифікатор автора Web of Science: F-5972-2017

Ідентифікатор автора SCOPUS: 57208120221

ORCID: 0000-0002-5010-2668

EmailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Базака Роман Вікторович - кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць – близько 40

Викладає дисципліни: «Спортивний маркетинг», «Аналітичний маркетинг», «Маркетингові комунікації», «Бенчмаркінг», «PR і реклама».

Профіль Google Scholar: Роман Базака

ORCID: 0000-0003-3000-6166

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Боліла Світлана Юріївна - кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Кількість наукових та навчально-методичних праць – 250
Тематика НДР: Маркетингові та інноваційні аспекти  розвитку потенціалу підприємств аграрного сектору
Викладає дисципліни: «Маркетинг», «Інноватика та адаптація до змін»,  «Управління лояльністю споживачів», «Управління змінами», »,«Іміджелогія та рекламний креатив».

Профіль Google Scholar: Світлана Боліла

ORCID: 0000-0002-9689-6774

EmailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Димова Ганна Олегівна – кандидат технічних наук, доцент.
Кількість наукових та навчально-методичних праць  – 94.

Тематика НДР: «Дослідження стійкості великих систем».

Викладає дисципліни: «Інформаційні системи і технології», «Інтелектуальний аналіз даних», «Об’єктно-орієнтоване програмування», «Якість програмного забезпечення та тестування», «Аналітичні технології управління ІТ-проєктами».

Профіль Google Scholar: Ганна Димова

ORCID:  0000-0002-5294-1756

E-mailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Дебела Ірина Миколаївна  - кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Кількість наукових та навчально-методичних праць – 85

Тематика НДР: Математичне моделювання соціально-економічних процесів

Викладає дисципліни:  ««Вища математика», «Інформаційні технології», «Статистика», «Менеджмент бізнес процесів», «Контролінг»

Профіль Google Scholar: Ірина Дебела

ORCID: 0000-0001-7990-4202

E-mailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Драчук Сергій Петровичкандидат біологічних наук, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць – понад 80

Тематика НДР: «Сучасні проблеми різних сторін підготовки спортсменів»

Викладає дисципліни: «Біомеханіка спорту», «Стрітбол», «Спортивна метрологія», «Фізіологія рухової активності та спорту».

Профіль Google Scholar: Драчук Сергій

ORCID: 0000-0001-5783-8830

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Капліна Анастасія Іванівна – кандидат економічних наук, доцент.

Кількість наукових і навчально-методичних праць – близько 95.

Тематика НДР:  Механізми підтримки розвитку агросфери

Викладає дисципліни: «Менеджмент організацій», «Крос-культурний менеджмент», «Прийняття управлінських рішень», «Статистика», «Менеджмент малого бізнесу».

Профіль Google Scholar: Анастасія Капліна

ORCID: 0000-0001-6714-797X

E-mailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Ларченко Оксана Валеріївна - кандидат сільськогосподарських наук, доцент.
Кількість наукових та навчально-методичних праць – 90

Тематика НДР: «Моделі та методи інформаційних технологій оптимізації управління аграрними підприємствами»

Викладає дисципліни: «Інформаційні технології», «Комп’ютерна техніка та програмування», «Електронне документування», «Комп’ютерна графіка з основами інформаційних технологій», «Сучасні технології баз даних».

Профіль Google Scholar: Ларченко Оксана

Ідентифікатор автора Web of Science: oksana-larchenko

Ідентифікатор автора Scopus: 57213599061

ORCID:  0000-0001-7857-0802

E-mailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Лобода Олена Миколаївна - кандидат технічних наук, доцент.

Кількість наукових та навчально-методичних праць - 92.

Тематика НДР: «Моделі та методи інформаційних технологій оптимізації управління аграрними підприємствами»

Викладає дисципліни: «Біометрія»; «Комп’ютерне моделювання»; «Інформаційні системи і технології в управлінні організацією»; «Інтернет-технології в бізнесі», «Моделювання економічних процесів в ІТ-середовищі».

Профіль Google Scholar: Елена Лобода

ORCID: 0000-0001-9826-9443

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Олійник Ігор Вікторович - кандидат економічних наук, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 45.

Тематика НДР: «Проблеми та перспективи розвитку  машинобудівної галузі України в умовах глобальної економіки»

Викладає дисципліни: «Логістика»; «Основи менеджменту»; «Стратегічний менеджмент»; «Міжнародний менеджмент»;  «Мотиваційний менеджмент»

Профіль Google Scholar:  

ORCID: 0000-0003-3823-7532

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Стрикаленко Євгеній Андрійович - кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 156

Тематика НДР: «Оптимізація навчально-тренувального процесу спортсменів різної кваліфікації»

Викладає дисципліни: «Загальна теорія підготовки спортсменів», «Теорія та методика спортивного тренування», «Олімпійський спорт», «Професійний спорт», «Теорія та методика фізичного виховання»

Профіль Google Scholar: Стрикаленко Євгеній

Ідентифікатор автора Web of Science: AAM-7931-2020

Ідентифікатор автора SCOPUS: 57205445874

ORCID: 0000-0001-7686-8736

EmailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Трухачова Катерина В'ячеславівна - кандидат економічних наук

Кількість наукових та навчально-методичних праць – понад 100

Тематика НДР: Забезпечення збалансованої результативності господарської діяльності підприємства

Викладає дисципліни: «Особиста результативність, комунікативна ефективність»,  «Соціальна відповідальність», «Управління якістю», «Управління персоналом та лідерство», «Кадровий менеджмент».

ORCID: 0000-0001-7223-8067

EmailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Шалар Олег Григорович - кандидат педагогічних наук, доцент.

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 427.

Тематика НДР: «Організація та проведення самостійних занять студентів з фізичної культури»

Викладає дисципліни: «Педагогіка та педагогічна майстерність тренера», «Організація та методика проведення спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів», «Історія фізичної культури», «Фізичне виховання»

Профіль GooglScholar: Шалар Олег

Ідентифікатор автора Web of Science: 2499590

Semantic scholar:117388710

Ідентифікатор автора SCOPUS: 57211329919

ORCID: 0000-0003-1866-9143

Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Білоусова Тетяна Петрівна – старший викладач

Кількість наукових та навчально – методичних праць -105

Тематика НДР:  ««Математичне моделювання процесів в складних технічних системах», «Математичне моделювання в економіці»

Викладає дисципліни: «Вища математика»

Профіль Google Scholar: Білоусова Тетяна Петрівна

ORCID: 0000-0002-6982-8960

E-mailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Алєщенко Людмила Олександрівна - старший викладач

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 40
Тематика НДР:  «Стратегічні інструменти управління розвитком суб’єктів туристичного бізнесу»
Викладає дисципліни: «Самоменеджмент», «Вступ до фаху», «Лідерство та Team Building», «Інтернет маркетинг», «Управління персоналом»

Профіль Google Scholar: Людмила Алещенко

ORCID: 0000-0002-7827-2922

E-mailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Гараєв Артем Анатолійович - асистент

Кількість наукових та навчально-методичних праць  – 5

Викладає дисципліни: «Фізичне виховання», «Основи теорії здоров’я та здорового способу життя»

ORCID: 0009-0001-4602-525X

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ярмоленко Віталіна Вікторівна - старший викладач.

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 50.

Тематика НДР: «Страхування ризиків функціонування сільськогосподарських підприємств»

Викладає дисципліни: ««Інноваційне підприємництво та управління стартапом», «Теорія організації», «Маркетинг та менеджмент», «Етика управлінця і діловий протокол», «Менеджмент».

Профіль Google: Ярмоленко Віталіна Вікторівна

Ідентифікатор автора Web of Science: Yarmolenko Vitalina

Ідентифікатор автора Scopus: 85104487861

ORCID:  0000-0001-7567-0082

E-mailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Садова Олена Федорівна - старший лаборант  

EmailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Основні
навчальні дисципліни кафедри

«Інформатика», «Інформатика та комп`ютерна техніка»; «Інформаційні технології»; «Історія управлінської думки»; «Вища математика»; «Вища математика за фаховим спрямуванням»; «Вступ до фаху»; «Етика маркетолога»; «Комп`ютерна техніка і програмування»; «Комп’ютерна графіка з основами інформаційних технологій»; «Web- дизайн»; «Інноваційне підприємництво та управління стартапом»; «Інтелектуальний аналіз даних»; «Інтернет-маркетинг»; «Інформаційні системи і технології»; «Електронне документування»; «Етика ділового спілкування»; «Кібербезпека в інтернеті речей»; «Комп`ютерне моделювання»; «Селф- менеджмент»; «Статистика»; «Теорія організації»; «Лідерство в управлінні»; «Крос-культурний менеджмент»; «Сучасні технології баз даних»; «BIG Data технології та інформаційний аналіз»; «PR і реклама»; «Біометрія»; «Креативний менеджмент»; «Маркетинг»; «Менеджмент»; «Менеджмент в умовах інформаційного суспільства»; «Менеджмент малого бізнесу»; «Моделювання економічних процесів в ІТ середовищі»; «Основи менеджменту»; «Ораторське мистецтво»; «Інноватика та адаптація до змін»; «Інформаційні системи і технології в обліку»; «Адміністративний менеджмент»; «Мотиваційний менеджмент»; «Операційний менеджмент»; «Основи маркетингу»; «Самоменеджмент»; «Стратегічний менеджмент»; «Управління лояльністю споживачів»; «Управління персоналом»; «Управління персоналом та лідерство»; «Логістика»; «Якість програмного забезпечення та тестування»; «Бізнес-менеджмент»; «Кадровий менеджмент»; «Менеджмент бізнес-процесів»; «Менеджмент організацій»; «Контролінг в управлінні бізнесом»; «Міжнародний менеджмент»; «Особиста результативність, комунікативна ефективність»; «Соціальна відповідальність»; «Управління змінами»; «Ризик менеджмент»; «Комунікаційний менеджмент»; «Репутаційний менеджмент»; «Етика управлінця та діловий протокол»; «Менеджмент і маркетинг»; «Основи менеджменту»; «Інформаційні системи і технології в обліку»; «Контролінг»; «Кросс-культурний менеджмент»; «Стратегічний менеджмент»; «Офісний менеджмент»; «Міжнародний менеджмент»; «Соціальна відповідальність»; «Управління змінами»; «Управління якістю»; «Іміджеологія та рекламний креатив»; «Інтернет технології в бізнесі»; «Прийняття управлінських рішень»; «Інформаційні системи та комп’ютерні  технології у науковій діяльності»; «Лідерство та Team Building»; «Моделювання економічних процесів в ІТ середовищі»; «Івент-менеджмент та організація креативного простору»; «Емоційний інтелект»; «Об`єктивно-орієнтоване програмування»; «Управлінські рішення»; «Інноватика та адаптація до змін»; «Аналітичні технології управління ІТ проектами»; «Брендінг»; «Логістика»; «Стратегічне управління»; «Інформаційні системи і технології в управлінні організацією»

Дорадча діяльність кафедри

Дорадниками-експертами виступають: Боліла С.Ю., Капліна А.І.,   Кириченко Н.В. - з питань менеджменту, маркетингу та економіки; Лобода О.М., Ларченко О.В. – з питань інформаційних технологій в галузях АПК.

Основні наукові досягнення кафедри

Відповідно до плану науково – дослідної роботи колектив кафедри працює над науковими ініціативними темами:

«Управління організаційно-економічним потенціалом агропродовольчого підкомплексу Південного регіону України».

В розрізі наукової тематики очікуваними результатами є:

  • розробка моделі управління агромаркетинговими системами на регіональному рівні з позицій соціальної відповідальності;
  • підготовка інструментального пакету забезпечення прийняття ефективних управлінських рішень;
  • обґрунтування методологічних засад розвитку потенціалу підприємств аграрного сектору з позицій маркетингу та інноваційного підходу;
  • розробка концепції формування та ефективного функціонування механізму управління аграрними виробничими структурами;
  • розробка шляхів підвищення ефективності функціонування аграрного туристичного кластеру Херсонщини;
  • обґрунтування організаційно-економічного механізму управління інвестиційним потенціалом аграрного підкомплексу Херсонської області;
  • механізм реалізації стратегії розвитку аграрних формувань;
  • розробка інструментального набору дослідження конкурентоспроможності аграрних підприємств.

«Розробка та впровадження моделей, методів та інформаційних технологій оптимізації управління аграрними підприємствами»

В розрізі наукової тематики очікуваними результатами є:

  • розробка нових інформаційних технологій прийняття оптимальних управлінських рішень на базі систем штучного інтелекту;
  • експертні системи прогнозування попиту на сільськогосподарський продукт;
  • експертні системи землекористування;
  • алгоритми і моделі прийняття рішень на основі штучних нейронних мереж.

«Теоретико-методологічне забезпечення інноваційного розвитку суб’єктів господарювання на засадах впровадження інтелектуальних інформаційних технологій»

В розрізі наукової тематики очікуваними результатами є:

  • розробка науково-обґрунтованих пропозицій і рекомендацій щодо удосконалення інноваційного розвитку суб’єктів господарювання на засадах впровадження в практику управління нових інтелектуальних інформаційних технологій;
  • методологічні засади розвитку потенціалу підприємств з позицій менеджменту, маркетингу, інформатизації, адаптивності та інноваційності;
  • обґрунтування напрямів підвищення ефективності функціонування суб’єктів господарювання, зокрема на засадах впровадження в процеси управління інформаційних технологій;
  • теоретико-методичні засади стратегічного розвитку суб’єктів господарювання та прийняття ефективних управлінських рішень в умовах глобальної нестабільності.

Госпдоговірна тематика кафедри

«Наукове обґрунтування заходів щодо забезпечення беззбитковості виробництва аграрної продукції»
(Боліла С.Ю., Кириченко Н.В., Ларченко О.В., Лобода О.М.)

«Наукові положення механізму формування і впровадження науково-технічної та інноваційної продукції в рослинництві»
(Боліла С.Ю., Кириченко Н.В., Ларченко О.В., Лобода О.М.)

«Наукові засади управління ефективністю господарської діяльності аграрних підприємств»
(Боліла С.Ю., Кириченко Н.В., Ларченко О.В., Лобода О.М.)

«Управлінські засади удосконалення діяльності підприємств»
(Жосан Г.В., Кириченко Н.В., Боліла С.Ю., Олійник І.В., Алєщенко Л.О.

У виконанні науково-дослідної роботи приймали участь здобувачі  третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, ступеня Доктор філософії за спеціальністю 051 Економіка: Гончаров Андрій Валентинович, Горобець Іван Борисович, Дубінко Євгеній Валентинович, Бондар Богдан Анатолійович)

«Засади формування конкурентних переваг підприємства  в умовах зовнішніх викликів»
(Боліла С.Ю., Ларченко О.В., Лобода О.М., Жосан Г.В., Кириченко Н.В.

У виконанні науково-дослідної роботи приймали участь здобувачі  третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, ступеня Доктор філософії за спеціальністю 051 Економіка: Горобець Іван Борисович, Дубінко Євгеній Валентинович, Федоренко Олександр Сергійович, Погребнюк Артем Анатолійович)"

Науково та навчально-методичне забезпечення кафедри

ЗДОБУТКИ КАФЕДРИ МЕНЕДЖМЕНТУ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Нагороди
кафедри

    

Міжнародна діяльність кафедри

На кафедрі практикується обмін досвідом та співпраця з науково-дослідними та навчальними закладами поза межами України (Молдова, Білорусь, Польща, Німеччина, Швеція, Нідерланди та інші країни).

   

    

    

    

Практична
підготовка
студентів

 

 

 

 

 

 

Навчальні посібники, монографії:

  1. Лобода О.М., Кириченко Н.В., Грановська В.Г. Комп’ютерне моделювання в агробізнесі: Інтерактивний комплекс навчально-методичного забезпечення дисципліни. Херсон: ТОВ «ВКФ«СТАР»ЛТД». 2019.  206 с.
  2. Осадчук І.В., Боліла С.Ю. Обліково-аналітичний інструментарій контролінгу маркетинг-менеджменту  сімейних фермерських господарств // Обліково-аналітичне забезпечення й оподаткування розвитку суб’єктів агробізнесу та сільських територій // за заг. ред. Мармуль Л.О.  Херсон: Айлант , 2019 .C.141-152. http://surl.li/epcdn
  3. Панкратьєва Т.Л. Економічна ефективність інвестицій у виноградарсько-виноробній галузі Обліково-аналітичне забезпечення й оподаткування розвитку суб’єктів агробізнесу та сільських територій: [колективна  монографія] / за заг. ред. Мармуль Л. О.  Херсон: Айлант, 2019. 334 с.
  4. Лобода О.М., Кавун Г.М. Удосконалення процесу аналізу управління агробізнесом за допомогою достатніх умов оптимальності. Обліково-аналітичне забезпечення й оподаткування розвитку суб’єктів агробізнесу та сільських територій: колективна монографія за ред. Л.О. Мармуль. Херсон:Айлант, 2019. С.396-409.
  5. Ларченко О.В. Теоретичні засади економіко-математичного моделювання аграрного сектору економіки. Розвиток економіки України на засадах активізації підприємницької діяльності: колективна монографія/ за ред. Н.С.Танклевської. Херсон: Айлант, 2019.
  6. Лобода О.М., Кириченко Н.В. Базові комунікаційні технології: Інтерактивний комплекс навчально-методичного забезпечення дисципліни. Херсон: ТОВ «ВКФ «СТАРТ» ЛТД». 2018. 233 с.
  7. Галат Л.М. Напрями підвищення конкурентоспроможності овочів на внутрішньому та зовнішньому ринках. Розвиток економіки України в контексті активізації підприємницької діяльності: [колективна монографія ] За редакцією Н.С. Танклевської.  Херсон,  2019. С.4-14
  8. Галат Л.М. Логістика овочів в Україні Сучасні трени і перспективи розвитку овочівництва у Херсонській області [колективна монографія] За ред. д.е.н., проф. Н.С. Танклевської. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. С. 112- 124.
  9. Галат Л.М. Удосконалення системи зберігання і переробки продукції Сучасні трени і перспективи розвитку овочівництва у Херсонській області (Колективна монографія) За ред. д.е.н., проф. Н.С. Танклевської. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. С. 144 - 158.
  10. Галат Л.М., Тарнавський В.О. Маркетинг продукції овочівництва Сучасні трени і перспективи розвитку овочівництва у Херсонській області [ колективна монографія ] За ред. д.е.н., проф. Н.С. Танклевської. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. С. 89- 112.
  11. Білоусова Т.П., Вигоднер І.В., Ляхович Т.П. Прикладна математика: навчальний посібник для студентів денної і заочної форми навчання. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. – 156 с.  http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/6062
  12. Вигоднер І.В., Білоусова Т.П., Ляхович Т.П. Теорія ймовірностей та математична статистика: навчальний посібник для студентів денної і заочної форми навчання Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. 225 с. http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/6063
  13. Димова Г.О., Димов В.С. Реалізація інформаційної технології ідентифікації і прогнозування стану безперервних виробництв. Стратегії, моделі та інформаційні технології в системах управління: колективна монографія / Ред. Райко Г.О. Херсон: Книжкове видавництво ФОП Вишемирський В.С.,2019. С. 103-113. http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/3277
  14. Димов В.С., Димова Г.О., Конох І.С. Застосування методів голографії в задачах обробки інформації. Стратегії, моделі та інформаційні технології в системах управління: колективна монографія / Ред. Райко Г.О. Херсон: Книжкове видавництво ФОП Вишемирський В.С.,2019. С. 121-127. http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/3278
  15. Лобода О.М. Однопродуктова модель оптимального розвитку агарного підприємства. Теорія, методологія і практика обліку, оподаткування й аналізу виробничо-економічної діяльності суб’єктів агробізнесу та сільських територій: нові реалії та перспективи в умовах інтеграційних процесів: колективна монографія за ред. Мармуль Л. О. Херсон: Айлант, 2020. С.271-284.
  16. Димова Г.О. Методи і моделі упорядкування експериментальної інформації для ідентифікації і прогнозування стану безперервних процесів: монографія. Херсон: Книжкове видавництво ПП Вишемирський В. С., 2020. 176 с. http://surl.li/epcds .
  17. Цифрова економіка. Криптовалюти: навчальний посібник / Кирилов Ю.Є., Грановська В.Г., Крикунова В.М., Жосан Г.В., Бойко В.О. – Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2020. – 228 с.
  18. Zhosan H.V. Strategies of Socio-Economic Development and Mechanisms of their Implementation in the Conditions of Economic Uncertainty and Globalization Changes: International collective monograph / Aleshchenko l., Archvadze J., Ariefiew I., Averchev A., Azmaiparashvili M., Bedianashvili G., et al. - Tbilisi: Publishing house – Universal, 2020.-286 p.
  19. Капліна А.І. Колективна монографія Innovative «Approaches to Ensuring the Quality of Education, Scientific Research and Technological Processes» (2.10. Young entrepreneurship as a factor of sustainable social and economic development). Series of monographs Faculty of Architecture, Civil Engineering and Applied Arts, Katowice School of Technology. Monograph 43. 2021. pp.195-202  http://surl.li/bqank
  20. А.І. Капліна. Формування системи підтримки розвитку малого молодіжного підприємництва. Політичні трансформації сучасного суспільства: колективна монографія / за наук. редакцією Т. Шаравари. Київ : Видавництво Ліра-К, 2021. с.70-76
  21. Dymova H. Method for Identification And Forecasting the State of Economic Dynamic Systems. Global aspects of national economy development in the conditions of transformational changes: collective monograph / L.O. Aleschenko, O.V. Averchev, V.O. Boiko, S.Yu. Bolila, L.V. Borovik, O.V. Cheremisin etc. Lviv-Toruń : Liha-Pres, 2021. Pp. 134-153 DOI https://doi.org/10.36059/978-966-397-239-8-8. http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/7244
  22. Димова Г.О., Ларченко О.В. Моделі і методи інтелектуального аналізу даних: навчальний посібник. Херсон: Книжкове видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2021. 142 с. http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/7396
  23. Dymova H., Larchenko O. Sensitivity analysis of dynamic systems models. International security studios: managerial, economic, technical, legal, environmental, informative and psychological aspects. International collective monograph. Georgian Aviation University. Tbilisi, Georgia 2023. Pp. 283-298. DOI 10.5281/zenodo.7825520.
  24. Алєщенко Л.О. Науково-теоретичні та методичні аспекти управління доходами суб’єктів туристичного бізнесу в умовах воєнного часу. Світові тенденції використання інтерактивних технологій в освіті. (м. Ліма, Перу). 2023. С.78-95. http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/7254

Наукові статті:

2022 рік

  1. Яковенко Р.В., Педь І.В., Алексеєва Л.М., Олійник І.В., Тертиця О.О. Теоретико-економічне підґрунтя реалізації завдань управління економікою України в умовах російської агресії. Інвестиції: практика та досвід, 2022. № 2. С. 58–66.
  2. Димова Г.О. Побудова моделі «вхід–простір станів–вихід» на основі властивостей лінійних операторів з використанням ганкелевих матриць. Комп’ютерно-інтегровані технології: освіта, наука, виробництво. Луцьк. № 48, 2022 р. C. 59-63. DOI: https://doi.org/10.36910/6775-2524-0560-2022-48-09
  3. Димова Г.О. Розробка моделі складання розкладу занять методом еволюційного пошуку. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2022. Вип. 2. С. 3-9. DOI https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.2.1
  4. Bilousova, T. Mathematical modeling of the market of three goods in terms of supply lag. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (11), 2022. 108-113. https://doi.org/10.32851/2708-0366/2022.11.15http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/8012
  5. Димова Г.О., Ларченко О.В. Обернені задачі аналізу нерегульованого об’єкта. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон: Видавничий дім «Гельветика»,  Вип 2. 2022.
  6. Жосан Г. В., Кириченко Н. В. Управління цифровізацією бізнес-процесів діяльності підприємства. Economic Synergy, (4), 82–91. https://doi.org/10.53920/ES-2022-4-6
  7. Олійник І.В. Формування цінової стратегії в системі маркетингу машинобудівного підприємства. Науковий вісник Льотної академії. Серія: Економіка, менеджмент та право: збірник наукових праць. Гол. ред. М.С. Письменна. Кропивницький: ЛА НАУ, 2022. Вип. 6. – С. 30-37.
  8. Жосан Г.В., Кириченко Н.В. Менеджмент персоналу в умовах постпандемії та воєнного стану в Україні. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. 2022. Вип. 12. С. 48-54
  9. Кириченко Н.В., Хірса І.М. Мотиваційний механізм організації підприємницької діяльності. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. 2022. Вип. 14
  10. Лобода О.М. Методи управління аграрного сектору економіки на основі умов оптимальності Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. Вип.13.- С.215-223
  11. Капліна А.І. Аналіз функціональних особливостей контролінгу на сучасному етапі розвитку Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. Вип.11.- С.40-45
  12. Жосан Г.В. Аналіз результативності інструментів маркетингових комунікацій. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. Вип. 11. 2022. С. 32-40 http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/227/222
  13. Zhosan Hanna, Khoroshko Anna Diagnostic analysis of the relevance of doing business by young entrepreneurs in the post-pandemic COVID-19 period. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. Вип. 12. 2022. С. 54-61
  14. Zhosan Hanna, Khirsa Irina Features of entrepreneurial activity during martial law in Ukraine. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. Вип. 14. 2022.
  15. Білоусова, Т. Математична модель ринку одного товару з оптимальним постачанням товару на ринок в умовах запізнення. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (13), 209-214. https://doi.org/10.32782/2708-0366/2022.13.25
  16. Олійник І.В. Формування цінової стратегії в системі маркетингу машинобудівного підприємства. Науковий вісник Льотної академії. Серія: Економіка, менеджмент та право: збірник наукових праць Гол. ред. М.С. Письменна. Кропивницький: ЛА НАУ, 2022. Вип. 6. – С. 30-37.
  17. Олійник І.В. Підвищення стійкості організаційного розвитку вітчизняних підприємств в умовах цифровізації економіки. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 14. – Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2022. С. 131-138 (http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua
  18. Дебела І. М. Класифікація станів системи за вектором параметрів ТНВ. Серія: Економіка».2022 №11. C.114-119. https://doi.org/10.32851/2708-0366/2022.11.16
  19. Лобода О.М. Методи управління аграрного сектору економіки на основі умов оптимальності. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 13. 2022. С.215-223.http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/298
  20. Anastasiia Konovalenko, Natalia Shkvyria, Nataliіa Filipchuk, Antonina Stankova and Svitlana Bolila. Marketing Communications in the Logistics System of Information and Innovation Technologies of the Consumer Market. Review of Economics and Finance, 2022, 20, 243-254.
  21. Зайцева О.І.,Жосан Г.В.,Повод Т.М. Використання елементів національної автентичності як інструментів культурної ідентифікації українських брендів. Науковий вісник Льотної академії. Серія: Економіка, менеджмент та право: збірник наукових праць. Вип. 7. 2022. С.58-67. DOI 10. 33251/2707-8620-2022-7-58-66
  22. Жосан Г.В., Хірса І.М. Особливості підприємницької діяльності в умовах воєнного стану в Україні. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. 2022. Вип. 14. С. 26-32. DOI: https://doi.org/10.32782/2708-0366/2022.14.3

 

2023 рік

  1. Dymova H. Dynamic Operator Extraction Method. Комп’ютерно-інтегровані технології: освіта, наука, виробництво. Луцьк. № 52, 2023 р. С. .
  2. Лобода О.М. Методи управління аграрного сектору економіки на основі умов оптимальності. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 13. 2023. С.215-223.  http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/298
  3. Лобода О.М., Киричекно Н.В.. Аналіз бізнес-моделей в цифровій економіці. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 15. 2023. С.172-179. http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/337/316
  4. Лобода О.М. Аналіз та переваги застосування цифрових технологій  в агровиробництві. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 16. 2023. С.76-84. http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/362
  5. Лобода О.М. Переваги застосування інтегрованої системи інформаційного забезпечення підприємницької діяльності.Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип.16 2023. С.133-139. http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/374
  6. Alieshchenko L.O.Theoretical and methodological aspects of using strategic tools for effective development of tourism business entities. ТНВ. 2023. С. 185-191. № 16.
  7. Алєщенко Л.О. Основні економічні показники розвитку сфери туризму країни та регіону. Інвестиції: практика та досвід. 2023. №12 DOI: https://doi.org/10.32702/2306-6814.2023.12.1318.
  8. Кириченко Н.В., Алєщенко Л.О. Теоретичні основи лідерства, сутність та значення компетентнісного підходу в управлінні. Ефективна економіка. 2023. №6  DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105.2023.6.46 
  9. Кириченко Н.В., Алєщенко Л.О. Характерні риси, складові та методи оцінювання лідерських компетенцій управлінського персоналу аграрного підприємства. Агросвіт. 2023. №12 DOI: https://doi.org/10.32702/2306-6792.2023.12.48
  10. Капліна А.І. Крос-культурний менеджмент у сформованій культурі комунікацій. Агросвіт. 2023. № 9-10. С.71-76 – https://doi.org/10.32702/2306-6792.2023.9-10.71
  11. Капліна А.І. Роль менеджменту для розвитку малого бізнесу. Агросвіт. 2023. № 11. С.32-35 – https://doi.org/10.32702/2306-6792.2023.11.32
  12. Капліна А.І. Алгоритм розробки та застосування системи мотивації на підприємствах аграрної галузі. Ефективна економіка. 2023. № 4 – https://doi.org/10.32702/2307-2105.2023.4.39
  13. Капліна А.І. Управлінські рішення як інструмент управління організацією. Ефективна економіка. 2023. № 5 – https://doi.org/10.32702/2307-2105.2023.5.46
  14. Капліна А.І. Методичний апарат когнітивного моделювання соціально-економічної системи. Ефективна економіка. 2023. № 6 – https://doi.org/10.32702/2307-2105.2023.6.18
  15. Ярмоленко В.В. Стан та шляхи розвитку малого і середнього бізнесу в умовах невизначеності. Науковий вісник Льотної академії. Серія: Економіка, менеджмент та право. № 8. 2023. С. 57-65.
  16. Yarmolenko V.V. Investment prospects in the reconstruction of Ukraine. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (16). 2023. С.35-43.
  17. Білоусова, Т. Рівноважна ціна на ринку одного товару. Модель еванса. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (16), 9-14. https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.1
  18. Білоусова, Т. Дослідження ринкової моделі з фіксованою лінією попиту. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (16), 258-264. https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.34
  19. Bilousova T. P. Simulation odelling of market equilibrium. Вісник Херсонського національного технічного університета. №2 (85) (2023), 127-132. DOI: https://doi.org/10.35546/kntu2078-4481.2023.2.17
  20. Олійник І.В. Перспективи впровадження генеративного штучного інтелекту у сфері маркетингу й торгівлі. Науковий вісник Льотної академії. Серія: Економіка, менеджмент та право: збірник наукових праць. Гол. Ред. М.С. Письменна. Кропивницький: ЛА НАУ, 2023. С. 110-115.
  21. Олійник І.В. Роль емоційного інтелекту в ефективному лідерстві. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 16. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2023. С. 222-228 http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/
  22. Todoshchuk, A., Motorniuk, U., Skliaruk, T., Oliinyk, I., Kornieieva, T.. Modelling Information Systems for Personnel Management: Navigating Economic Security in the Transition to Industry 5.0. Ingenierie des Systemes d`Information, 28(3), c. 595-601, 2023.
  23. Debela I. M Conctptual model of the management optimization problemТНВ. Серія: Економіка».2023.№16. С 114-118. DOI: https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.15
  24. Дебела І.М. Статистичні оцінки параметрів моделей з адаптивною структурою. ТНВ. Серія: Економіка».2023 №15с. 288-293. DOI: https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.15.36
  25. Дебела І. М. Рекурентний алгоритм стратегічного контролінгу. ТНВ. Серія: Економіка».2023 №16. C.276-280. DOI: https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.36.
  26. Базалій В.В., Домарацький Є.О., Ларченко О.В., Базалій Г.Г. Селекційно-генетичні аспекти селекції озимої пшениці на агроекологічну адаптивність. Аграрні інновації. Секція Селекція, насінництво. Інститут зрошуваного землеробства Нацiональної академii аграрних наук України. Херсон. №11., 2023. Стор. 68-73.  http://agrarian-innovations.izpr.ks.ua/index.php/agrarian/article/view/222/191
  27. Базалій В.В., Козлова О.П., Ларченко О.В., Базалій Г.Г. Вплив часу відновлення веснянної вегетації і строки сівби на врожайність сортів пшениці озимої різного типу розвитку. Аграрні інновації. Секція Селекція, насінництво. Інститут зрошуваного землеробства Нацiональної академiї аграрних наук України. Херсон. №25., 2023. Стор.
  28. Larchenko O.Mathematical methods of economic analysis solving problems. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 16. 2023. С.293-298 http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/397/372
  29. Larchenko O. Contemporary management problems:Marketing and management of small business. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 16. 2023. С.128-132http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/373/350
  30. Larchenko O. The efficiency analysis of the mathematical modeling methods application in the economy. Вісник Херсонського національного технічного університету. Херсон: ХНТУ, 2023.Вип. №2(85). С.163-168.https://journals.kntu.kherson.ua/index.php/visnyk_kntu/article/view/260/250
  31. Боліла С.Ю. Роль інформаційних технологій та цифрових інструментів в умовах викликів війни та післявоєнного відновлення  економіки України. Таврійський науковий вісник 16. 2023 C265-275. http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/394/368/.
  32. Боліла С.Ю. Маркетингові аспекти діяльності підприємства сфери рітейлу в сучасних реаліях. Таврійський науковий вісник 16. 2023 C.100-107.  http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/366/345.
  33. Dymova H. Dynamic Operator Extraction Method. Комп’ютерно-інтегровані технології: освіта, наука, виробництво. Луцьк. № 52, 2023 р. С. 43-47. DOI: https://doi.org/10.36910/6775-2524-0560-2023-52-05, http://cit-journal.com.ua/index.php/cit/article/view/458
  34. Олійник І.В. Оптимізація управління віддаленими командами в сучасній цифровій економіці Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 18. – Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2023. С. 128-135 http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/
  35. Гарафонова О.І., Жосан Г.В. Діджиталізація та автоматизація бізнес-процесів: відмінність дефініцій та місце в менеджменті підприємства. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. 2023. Вип. 15. С. 161-166. DOI: https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.15.19
  36. Жосан Г.В., Хорошко А.Ф. Інвестиційні можливості для бізнесу в умовах воєнного та післявоєнного стану. Науковий вісник Льотної академії. Серія: Економіка, менеджмент та право: збірник наукових праць. Вип. 8. 2023. С. 80-92. DOI 10.33251/2707-8620-2023-8-80-91
  37. Янковой Р.В., Жосан Г.В., Возний Д.С. Стратегічна адаптація у цифрову еру: використання цифрових інструментів для сталого успіху. Economic Synergy, (2(8)), 2023, С. 115-128. DOI: https://doi.org/10.53920/ES-2023-2-9
  38. Аверчев, О., Жосан, Г., & Йосипенко, І. Сучасні аспекти економічного розвитку круп’яної галузі України. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (16), 44-54. https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.6
  39. Жосан, Г., & Кириченко, Н. Оцінка рівня цифровізації підприємств у Херсонській області. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (16), 119-127. https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.16
  40. Жосан Г.В., Добрянський П.П., АНАЛІЗ СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ. Вісник Хмельницького національного університету: Серія «Економічні науки». 2023 рік №3, С. 401-405.
  41. Лобода О.М. Стратегія підготовки бакалаврів менеджменту інформаційних технології в сучасних інноваційних умовах.Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 17. 2023. С.188-195.
  42. Лобода О.М., Киричекно Н.В. Методика оцінки фінансової стійкості підприємства за допомогою економіко-статистичного аналізу. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 18. 2023.  С.136-142.

 

Опублікування статей у журналах та збірниках наукових праць, що входять до міжнародних наукометричних баз Scopus та WoS:

 

  1. Domaratskiy E.O., Bazaliy V.V., Domaratskiy O.O., Dobrovol’skiy A.V., Kyrychenko N.V. and Kozlova O.P. Influence of Mineral Nutrition and Combined Growth Regulating Chemical on Nutrient Status of Sunflower. Indian Journal of Ecology. 2018. Vol. 45, Issue 1. P.126-129 (Scopus)
  2. Savchenko A. On the conformal mappings of special quasi-Einstein spaces/ V.Kiosak, A. Savchenko,  E. Gudyreva // American Institute  of  Physics  Conference  Proceedings. 2019. V.2164. Is.1. AIP  Conference Proceedings 2164, 040001 (2019). P. 040001-1 – 040001-9;  https://doi.org/10.1063/1.5130793 .
  3. Savchenko A. Strong topology on the set of persistence diagrams/ V. Kiosak, A. Savchenko, M. Zarichnyi// American Institute of Physics Conference Proceedings. 2019. V.2164.Is.1. AIP  Conference Proceedings 2164,  040006  (2019), P. 040006-1 – 040006-4; https://doi.org/10.1063/1.5130798 .
  4. Savchenko A. Geometric relations in an arbitrary metric space/ V.Kuz’mich, A. Savchenko// Matematychni Studii. 2019. V.2. №1, P.86–95.  http://matstud.org.ua/texts/2019/52_1/86-95.htmlhttp://matstud.org.ua/texts/2019/52_1/86-95.pdf;  DOI: 10.30970/ms.52.1.76-85
  5. Savchenko A. Fuzzy metrization of the spaces of idempotent measures/ V.Brydun, A. Savchenko// European Journal of Mathematics. 2019. v6, P.98–109. DOI: 10.1007/s40879-019-00341-8https://www.researchgate.net/publication/333312396_Fuzzy_metrization_of_the_spaces_of_idempotent_measures https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs40879-019-00341-8
  6. Domaratskiy Ye., Berdnikova O., Bazaliy V., Shcherbakov V., Gamayunova V., Larchenko O., Domaratskiy A. And Boychuk I. Dependence of Winter Wheat Yielding Capacity on Mineral Nutritionin Irrigation Conditions of Southern Steppe of Ukraine. Indian Journal of Ecology. 2019. Vol. 46, Issue 3., P. 594-598, http://indianecologicalsociety.com/society/indian-journal-ecology/?yr=2019&issue=Issue%203&volume=Volume%2046
  7. Yurii Kyrylov, Natalia Kyrychenko, Tatyana Stukan and Hanna Zhosan, Formation of Enterprise Management Strategies and Entrepreneurship Training, International Journal of Management, 11 (6), 2020, pp. 793-800. http://www.iaeme.com/IJM/issues.asp?JType=IJM&VType=11&IType=6
  8. D.O. Redchyts, А.А. Gourjii, S.V. Moiseienko, Т.Р. Bilousova. Aerodynamics of the turbulent flow around a multi-element airfoil in cruse configuration and in takeoff and landing configuration . Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019. Vol. 5, No 7 (101). P. 36–41.  https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.174259 [Scopus], [Copernicus] http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/6057
  9. Ye. Domaratskiy, O. Kozlova and  A. Kaplina. Economic Efficiency of Applying Environmentally Friendly   Fertilizers in Production Technologies in the South of Ukraine. Indian Journal of Ecology. 2020 47(3).  рр. 624-629. 
  10. Yevhenii Domaratskyi, Anastasia Kaplina, Olga Kozlova, Nonna Koval, Andrii Dobrovolskyi. Еconomic justification for the use of biological fungicides and plant growth stimulants for growing sunflower. Іndependent journal of management & production (IJM&P) http://www.ijmp.jor.br v. 11, n. 9. рр.2171-2184 Special Edition (Baltic States),  DOI: 10.14807/ijmp.v11i9.1406
  11. Yuriy Kyrylov, Viktoriia Hranovska, Hanna Zhosan, Inna Dotsenko, Innovative Development of Agrarian Enterprises of Ukraine in the Context of the Fourth Industrial Revolution. Solid State Technology. Volume: 63 Issue: 6. Publication Year: 2020. рр. 1430-1448. http://solidstatetechnology.us/index.php/JSST/article/view/2218 (Індексація в Scopus)
  12. Kyrylov Y., Hranovska V., Zhosan H. Formation of the national competitive model of agricultural enterprises development under the conditions of globalization. Bulletin of the National Academy of Sciences of the Republic of Kazakhstan. Volume 2, Number 390 (2021), pp. 81-89. https://doi.org/10.32014/2021.2518-1467.54 [Web of Science]
  13. Tanklevska, N., Petrenko, V., Karnaushenko, A., Yarmolenko, V., Kostiuk, T. Improving the Process of the Financial Potential Management of Tourism Enterprises. Conference Paper. Lecture Notes in Networks and Systems, 2021, 194 LNNS, р. 679–701 (Scopus).
  14. Zolkover, A., KaplinaА., Loboda, O., Kyrychenko, N., & Chopko, N. Features of the Influence of Human Capital on Economic Development: The Case of Ukraine. Journal of Eastern European and Central Asian Research (JEECAR), №8(3), 2021. 425-437 https://doi.org/10.15549/jeecar.v8i3.763 (Scopus, Web of Science) Репозитарій: http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/6995
  15. Givi Bedianashvili, Hanna Zhosan, Sergiy Lavrenko Modern digitalization trends of Georgia and Ukraine. Published in Scientific Papers. Series "Management, Economic Engineering in Agriculture and rural development", Vol. 22 ISSUE 3, 2022 https://managementjournal.usamv.ro/index.php/scientific-papers/current  (Web of Sience)
  16. O Harafonova, H Zhosan, V Khudolei, N Tiukhtenko, I Tymkiv, N Riabets, STRATEGIC MODEL AND POTENTIAL SOURCES OF FINANCING FOR THE POST-WAR REVITALIZATION OF AGRICULTURAL ENTERPRISES IN THE DE-OCCUPIED TERRITORIES. Financial and credit activity problems of theory and practice 2 (49), 207-218 DOI: 10.55643/fcaptp.2.49.2023.3983 (Web of Sience)

 

 

Спеціальності за якими здійснює підготовку кафедра

073 «Менеджмент»

Як би не змінювались професії в майбутньому, менеджер та унікальна професія, яка завжди залишається актуальною на ринку праці. Нове покоління управлінців з їх професіоналізмом, відповідальністю, ініціативністю, наполегливістю та володінням новими методами та технологіями управління - запорука конкурентоспроможності та розвитку сучасних підприємств. Фахівець з менеджменту здатний вирішувати практичні проблеми та складні спеціалізовані завдання у сфері управління організаціями та їх підрозділами.

Освітні програми:
• «Менеджмент»
• «Менеджмент інформаційних технологій»

 Сучасні умови цілковитої діджиталізації та інформатизації суспільства вимагають спеціалістів нового напряму управління. Освітньо-професійна програма Менеджмент ІТ дозволяє підготувати компетентних фахівців в умовах цифровізації економіки, професійна діяльність яких спрямована на забезпечення розвитку державних, муніципальних, комерційних організацій та бізнес-структур в усіх галузях економіки через призму інформаційних технологій.

 075 «Маркетинг»

Освітня програма
«Маркетинг»

На сучасному ринку мистецтво продати товар та послугу перетворюється на змагання, в якому виграє та отримує прибуток найкмітливіший і найспритніший. Спеціальність Маркетинг дозволяє здобувачам вищої освіти отримати знання та вміння генерувати нові ідеї для розвитку бізнесу на основі виявлення платоспроможних потреб споживачів, допомагає підприємству залишатися на плаву, виживати в умовах гострої боротьби з конкурентами за місце на ринку.

Маркетологи можуть працювати на підприємствах усіх форм власності різного профілю, у проєктних організаціях, консультативних і дослідницьких центрах, наукових та освітніх закладах, зокрема, у таких підрозділах та відділах: маркетингу; постачання; збуту; виробничому; міжнародних зв’язків тощо.

 
НАУКОВИЙ ГУРТОК

На кафедрі існує постійно діючий Науковий гурток здобувачів вищої освіти

«Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» 

Керівники гуртка: Алєщенко Людмила Олександрівна - асистент

Білоусова Тетяна Петрівна - старший викладач

Керівники відповідальні за напрями роботи гуртка: Алєщенко Л.О., Боліла С.Ю., Білоусова Т.П., Галат Л.М., Димова Г.В., Дебела І.М., Жосан Г.В., Капліна А.І., Кириченко Н.В., Ларченко О.В., Лобода О.М., Олійник І.В.

Науковий гурток «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» кафедри Менеджменту та інформаційних технологій було створено у 2020 році, з метою залучення талановитої молоді до дослідницької діяльності, підвищення престижу науки у студентському середовищі, формування та розвитку умінь і навичок з використання інформаційних технологій й програмного забезпечення в професійній діяльності, удосконалення навчальної та наукової роботи студентів, рівня їхньої професійної підготовки зі спеціальності «Менеджмент»

Напрями роботи гуртка:

  1. Сучасний менеджмент: стан, проблеми, перспективи
  2. Сучасні інструменти та технології менеджменту в умовах глобалізації.
  3. Теорія і практика формування лідерських якостей у сучасного менеджера.
  4. Сучасна концепція маркетингу, як інструмент успіху підприємства.
  5. Тренінгові технології для розвитку креативних здібностей менеджера.
  6. Використання інформаційних та комп’ютерних технологій у бізнес  середовищі.
  7. Сучасні системи управління на основі комп’ютерних технологій.
  8. Математичні методи та моделі прийняття управлінських рішень.
  9. Мережеві системи та сервіси. 

Канікулярні школи

Кафедра запрошує учнів 8 - 11 класів загальноосвітніх шкіл м. Херсона та Херсонської області в:

  • ШКОЛА МАТЕМАТИКИ
  • KS@EU «Cyber school»
  • Бізнес-школа лідерства «SM@RT JUNIOR»

ШКОЛА МАТЕМАТИКИ

Метою навчання у «Школі математики» є підвищення рівня математичної компетентності, використання математичних методів в економічних дослідженнях, менеджменті та інших сферах виробничої та ринкової діяльності.

Поєднання розваг, відпочинку і занять, що проводять найкращі викладачі університету; дискусій, обговорення та майстер-класів від відомих коуч-тренерів, ділових ігор та тренінгів, а також різноманітних квестів та багато інших цікавих і пізнавальних заходів, що допоможе учасникам не тільки надбати необхідні знання з предмету, а ще й цікаво, весело та з користю провести канікули.

Запрошуємо учнів 8-9 класів загальноосвітніх шкіл м. Херсона та Херсонської області в 
KS@EU «Cyber school»

Учасники навчання розвиватимуть інтелект і розумові здібності під керівництвом досвідчених викладачів. Нові знання молоді слухачі отримають через близькі та цікаві галузі: робототехніка, програмування ігор, додатків і сайтів та створення анімацій. Формат навчання у школах передбачає програму захоплюючих лекцій і семінарів, тренінгів та виїзних практичних занять.

Бізнес-школа лідерства «SM@RT JUNIOR»

Робота з майбутніми менеджерами починається задовго до того, як вони набувають статусу абітурієнта. З 2018-2019 навчального року діє успішний проект «Бізнес-школа лідерства «Sm@rt Junior», розрахований на учнівську молодь міста Херсона та області. Метою створення бізнес-школи є популяризація економічної науки та управлінських принципів серед школярів, формування їх іміджу як складової успіху майбутнього бізнесмена та розвиток у них лідерських якостей. У процесі навчання учасники вчаться без мовленнєвих бар’єрів  презентувати себе як особистість та вирішувати комунікаційні проблеми проведення переговорів з закордонними партнерами. Вони оволодівають мистецтвом фотографування та створення іміджу й стилю (у тому числі в соціальних мережах), знайомляться з прикладами застосування математичних методів в управлінні бізнесом,  елементарними прийомами 3D-графіки та дизайну, програмуванням у робототехніці та правами споживачів-підлітків. Молодь успішно освоює техніку тайм-менеджменту, вчиться застосовувати на практиці прийоми ораторського мистецтва та правила бізнес-етикету, отримує досвід використання інтернет-ресурсів для заробітку.

 

Доценти: д.е.н. Іванова Н.С., к.н.соц.ком. Базака Р.В., к.с-г.н. Боліла С.Ю., к.т.н. Димова Г.О.,к.с.-г.н. Дебела І.М., к.біол.н. Драчук С.П., к.е.н.  Жосан Г.В., к.е.н. Капліна А.І.,к.е.н. Кириченко Н.В.,к.с.-г.н. Ларченко О.В., к.т.н. Лобода О.М., к.е.н. Олійник І.В.,  к.н. з фіз. вих. і спорту Стрикаленко Є.А., к.е.н. Трухачова К.В., к.пед.н. Шалар О.Г.

Старші викладачі:   Алєщенко Л.О.,  Білоусова Т.П.,  Ярмоленко В.В.

Асистенти:Гараєв А.А.

Старший лаборант: Садова О.Ф.